AZ: weren supporters bij NEC smet op deze week

20 May 2023, 16:05 uur
Sport
mainImage
ANP

AZ betreurt dat fans van de club zondag niet meekunnen naar de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. De gemeente Nijmegen heeft dit besloten naar aanleiding van de wedstrijd van AZ in de halve finales van Conference League. Na afloop van dit duel werd de hoofdtribune met fans van tegenstander West Ham United bestormd.

"Het is helaas een smet op deze week voor onze club en de achterban", reageert AZ. "We verzoeken onze supporters deze opgelegde beslissing ook te accepteren. En laten we de komende periode aangrijpen om de positieve kanten van de overwegend geweldige support gedurende dit seizoen weer de boventoon te laten voeren. AZ vindt het buitengewoon vervelend dat de grote groep goedwillende supporters de dupe worden van het idiote gedrag van sommige bezoekers."

AZ zegt dat fans die een kaartje hebben gekocht persoonlijk bericht krijgen. Naar aanleiding van de ongeregeldheden van donderdag zijn nog geen aanhoudingen verricht. De gemeente Nijmegen wil de fans niet in de stad hebben omdat ook daar ook mensen tussen kunnen zitten die zich donderdag misdroegen.

Ook NEC vindt het jammer dat de wedstrijd zonder Alkmaarse aanhang wordt gespeeld. "NEC staat voor thuis- én uitsupporters", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "We hebben de afgelopen jaren, maar ook nog recentelijk, kunnen zien welke (positieve) invloed supporters op onze sport hebben. Daarom betreuren we de beslissing om morgen geen AZ-supporters toe te laten, maar hebben we na overleg met de lokale driehoek ook begrip voor het besluit."

 


Door: ANP